Srijeda, 26.06.2013.


Službeno: Biliću 4.8 milijuna eura za tri sezone na klupi Beşiktaşa

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić (44) u srijedu je i službeno postao trener turskog prvoligaša Beşiktaşa…

Klub iz Istanbula potvrdio je na svojoj internetskoj stranici da je s našim stručnjakom potpisao trogodišnji ugovor. Neuobičajeno za velike europske klubove, Beşiktaş je detaljno objavio i financijske detalje ugovora. Biliću će tako u prvoj sezoni biti isplaćeno 1.5 milijuna, u drugoj 1.6, a u trećoj 1.7 milijuna eura. Ukupno će, dakle, u tri godine zaraditi 4.8 milijuna eura.

Beşiktaş će Biliću biti treći klub u trenerskoj karijeri. U sezoni 2001/02 je kratko vodio Hajduk, a u prošloj je sezoni bio trener moskovskog Lokomotiva. Nakon što je u prvenstvu zauzeo tek deveto mjesto uprava kluba je raskinula ugovor s njim. Najveći dio trenerske karijere Bilić je, dakako, proveo na klupi hrvatske reprezentacije koju je vodio od 2006. do 2012. godine.

Beşiktaş je u prošloj sezoni turske Superlige osvojio treće mjesto, ali mu je Europska nogometna federacija (UEFA) zbog namještanja rezultata zabranila nastup u Europa ligi sljedeće sezone.