Utorak, 06.08.2013.


Aguëro se ponudio da će bivšem klubu kupiti pet igrača. Nije dobio odgovor

Danas nogometaš-milijunaš sa značajnim bogatstvom, 25-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja Sergio Agüero odlučio je investirati novac u – svoj bivši klub...

Posrnulome argentinskom divu Independienteu ponudio je da će kupiti pet nogometaša koje klupska struka odabere, te da će financirati njihove plaće. Poruku je poslao preko oca. Njemu se, međutim, nitko iz kluba ne želi javiti.

- Zamolio sam Carlosa Squea, pomoćnog trenera momčadi, da mi dostavi listu igrača koje žele nakon što je usuglasi s trenerom Miguelom Angelom Brindisijem. Ne znamo koje igrače žele jer nam se nisu javili. Niti glasa od Squea, kamoli od Brindisija. Klub je ili u totalnom rasulu ili imaju nešto protiv Sergija – ispripovijedao je novinarima tata Agüero.

Agüero je igračka legenda slavnoga buenosaireškog kluba, u koji je stigao kao devetogodišnjak te je s 15 godina postao najmlađi debitant u povijesti njegove prve momčadi. Odradio je tri sezone u seniorima prije no što je kao 18-godišnjak prešao u madridski Atletico; u 54 nastupa zabio je 23 gola.

Prošle je sezone Independiente, inače najuspješniji internacionalni argentinski klub sa čak sedam naslova pobjednika Cope Libertadores, dotaknuo dno: njegova je momčad ispala iz prve lige prvi put u 108 godina postojanja.