Ponedjeljak, 05.08.2013.


Pletikosa: Zasluženo dijelimo prvo mjesto

U petak su nogometaši Rostova iznenađujuće na gostovanju pobijedili (1-0) Anži iz Mahačkale te time izbili na vodeće mjesto Ruske premijerne lige nakon četiri kola...

- U Premierligi nema lakih utakmica. Nitko više ne može samo tako prognozirati rezultat. I ova je bila takva – rekao je hrvatski golman Rostova Stipe Pletikosa u razgovoru objavljenom na službenim internetskim stranicama njegova kluba.

- U prvom poluvremenu Anži je očekivano napao naš gol. Izdržali smo. Nakon pauze uspjeli smo zabiti i tada nam je postalo lakše igrati. Dečki su pokazali karakter. Zahvalan sam im na tome. Nije jednostavno zaustaviti igrače kao što su Willian ili Eto'o.

- Iskreno, nisam iznenađen našom djelidbom prvog mjesta. Shvatio sam da imamo dobru priliku za izvrstan start kad sam vidio da smo domaćini u prvim trima utakmicama. Pobjede vam uvijek daju samopouzdanje, pa smo tako u Dagestanu otišli možda malo i iznad naših mogućnosti.

- Igrali smo, nije to nevažno, na fenomenalnom travnjaku, na kojem je užitak držati loptu. Želio bih se također zahvaliti svim našim navijačima koji su potegli na dalek put da bi nas uživo podržali – zaključio je 34-godišnji vratar.