Subota, 03.08.2013.


Ivan Santini junak Kortrijka

Već u prvoj službenoj utakmici za novi klub Ivan Santini prometnuo se u čovjeka odluke.

U prvom kolu prvenstva Belgije njegov je Kortrijk ugostio Leuven, a do 84. minute mreže su mirovale. No tada se ukazao zadarski napadač, koji je u igru ušao nepunih 20 minuta ranije. Brecht Capon je dao dobru okomitu loptu na desnu stranu šesnaesterca, Thomas Matton je gotovo s aut linije vratio na vrh peterca, gdje je pravovremeno utrčao Santini i snažnim udarcem desnom nogom matirao protivničkog vratara. Cijela momčad poletjela mu je u zagrljaj, a gotovo šest tisuća ljudi na Guldensporen stadionu poludjelo je od veselja. Završilo je 1:0.

- Svaki gol je važan, prvenstveno za našu momčad, jer nam je donio pobjedu, a onda i pojedinačno za igrača, jer donosi samopouzdanje. Zahvaljujem momčadi, koja se odlično borila i Bogu, jer je ovo njegov gol - kazao je kasnije Santini, koji je već postao jedan od miljenika navijača.

- Nevjerojatni su. Već imaju jednu pjesmu za mene. Bio sam ozlijeđen dva i pol tjedna i trebalo mi je neko vrijeme da vratim snagu, ali zadovoljan sam.

Kortrijk je tako sada u skupini od šest momčadi, koje su u prvom kolu upisale pobjede. U drugom kolu (večeras, 20 sati) gostuje kod velikog rivala Waregema. Ti su gradovi udaljeni manje od 20 kilometara.

Preuzeto sa zadarskilist.hr