Subota, 03.08.2013.


Srna: Ne očekujemo laganu utakmicu protiv Dinama

U nedjelju je na rasporedu najveći derbi ukrajinskog nogometa. Prvak Šahtar na svojoj Donbass Areni u 4. prvenstvenom kolu dočekuje kijevski Dinamo...

- Utakmice između Šahtara i Dinama su uvijek posebne. Igrat ćemo kod kuće, stadion će biti pun, navijači očekuju pobjedu, a mi ćemo je pokušati ostvariti - poručio je uoči dvoboja kapetan Rudara Darijo Srna.

Dinamo posljednjih godina kaska za Šahtarom zbog čega će klub iz Donjecka i ovaj vikend biti u statusu favorita.

- Da, prvaci smo četiri godine zaredom i redovito pobjeđujemo na Donbass Areni. Ali Dinamo ima dobru momčad i sjajnog trenera i ne očekujemo laganu utakmicu - dodao je naš nogometaš.

Drugi hrvatski član Šahtara, Eduardo da Silva, oporavio se od ozljede i spreman je zaigrati u derbiju.

- Osjećam se dobro, treniram s momčadi, bio sam u sastavu već za utakmicu protiv Černomoreca, ali sam ostao na klupi. U svakom slučaju, spreman sam za igru i bit ću sretan ako mogu pomoći momčadi. Vjerujem da smo favoriti u tom dvoboju: igramo kod kuće i, kao i uvijek, računamo na veliku podršku naših navijača. Utakmice protiv Dinama su uvijek posebne. Moramo zaboraviti sve statističke podatke i dati najbolje od sebe - kazao je 30-godišnji napadač za web-stranicu svoga kluba.