Četvrtak, 01.08.2013.


Šifo na posudbu u PAO: Super je ispalo, samo da nije Moskva

Paoku je Schildenfeld prošle sezone donio kvalifikacije za Ligu prvaka, sad je u Panathinaikosu. Njemu je odlično u Grčkoj, liga je jaka i ništa mu ondje ne fali.

Gordon Schildenfeld (28) otišao je na jednogodišnju posudbu u Panathinaikos. To je za hrvatskog reprezentativca već deseti klub u karijeri.
- Samo da se ne moram vratiti u Moskvu. U Grčkoj mi je super i volio bih ostati - pričao je ljetos Šifo, nakon što mu je istekla jednogodišnja posudba u Paoku, gdje je igrao prošlu sezonu. Za moskovski Dinamo odigrao je tek šest utakmica, ne sviđaju mu se ruske zime i želio je samo da se ne mora vratiti.
- Dobro mi je u Grčkoj. Igra se dobar nogomet, liga je jaka, ništa mi ovdje ne fali - i sam je priznao Schildenfeld.
Počelo je u Bešiktašu, gdje je imao i problema s okom. Turci su ga poslali na posudbu u Duisburg, gdje opet nije imao sreće, igrao je u samo četiri utakmice. Onda je prešao u Sturm, prvo na posudbu, pa su ga Austrijanci kupili i dva je puta bio najbolji branič austrijske lige.
Preko Eintrachta je došao do moskovskog Dinama i spas opet našao u posudbama. Paoku je prošle sezone donio kvalifikacije za Ligu prvaka, sad je u Panathinaikosu.
- Važno mi je bilo ne ostati u Moskvi, ovo je super ispalo - kaže Šifo.

Preuzeto sa 24sata.hr