Ponedjeljak, 15.07.2013.


Ronaldo kupuje prava na brazilsko izdanje Playboya

Nekadašnji najbolji svjetski nogometaš Ronaldo (35) namjerava otkupiti franšizu za izdavanje popularnog magazina Playboya u svome rodnom Brazilu…

Bivši napadač Barcelone, Intera, Real Madrida i Milana želi preuzeti prava na izdavanje svjetski poznatog časopisa za odrasle jer u tome vidi odličnu priliku za zaradu i daljnji razvoj svojih poslova. Playboy se, naime, u Brazilu prodaje u više od 250.000 primjeraka što ga i dalje čini desetim najčitanijim magazinom u toj zemlji. Ujedno, slavni erotski časopis u Brazilu ima treću najveću vojsku čitatelja (ili gledatelja) među svim zemljama svijeta u kojima trenutno izlazi. No, ne tako davno Playboy se u Brazilu prodavao i u više od milijun primjeraka, a Ronaldo je uvjeren da ga ponovno može približiti tim brojkama.

Legendarni nogometaš se nakon završetka karijere pretvorio u uspješnog poslovnog čovjeka. Njegova tvrtka 9INE je vlasnik prava na objavljivanje fotografija mnogih brazilskih sportskih zvijezda, uključujući i Neymara. Također, Ronaldo posjeduje lanac teretana, sportsku kliniku i zgradu u kojoj su smještene prostorije Sveučilišta u Rio de Janeiru, kao i popularni noćni klub. Uza sve to, njegova je tvrtka vlasnik brojnih nekretnina diljem svijeta, kao i otoka ispred Rija, a od sponzora, među kojima su Nike, Fiat i Duracell, Ronaldo i dalje godišnje primi više od deset milijuna eura.