Ponedjeljak, 08.07.2013.


Stoičkov napustio klupu CSKA-a nakon samo mjesec dana

Bugarski nogometni velikan Hristo Stoičkov (47) napustio je trenersku klupu sofijskog CSKA samo mjesec dana nakon što je preuzeo tu funkciju...

"Dosta mi je, odlazim! Pristao sam započeti s treniranjem bez ugovora jer sam imao želju pomoći. Imao sam potporu igrača i svog osoblja. Izdržali smo sve dok nije postalo jasno da obećanja neće biti", napisao je Stoičkov u pismu adresiranom na lokalne medije.

CSKA je najtrofejniji bugarski klub s 31 naslovom državnog prvaka, ali zapao je u velike financijske probleme i prijeti mu bankrot, te ispadanje u niže lige. U pokušaju da smiri turbulentnu situaciju uoči početka nove sezone koja kreće 20. srpnja uprava je dovela miljenika publike Stoičkova, koji je dočekan burno, bodren od strane tisuća navijača, ali problemi se nisu mogli sakriti.

Stoičkov je pri dolasku u klub tvrdio kako je pronašao biznismene voljne ulagati u klub, ali vlasnici, tvrtka Titan Sport, spriječili su prodaju.

"To nije moje shvaćanje pravog, transparentnog i profesionalnog rada. To nije način kako se ostvaruju ciljevi, kada nema poštovanja između igrača, trenera i tehničkog osoblja s jedne i uprave s druge strane. Laži ne mogu trajati beskonačno i tako se ne može ići naprijed. Ili barem ja ne mogu", dodao je Stoičkov.

CSKA je prošlu sezonu završio treći u bugarskom prvenstvu s devet bodova iza prvaka Ludogorca. U svjetlu nestabilnosti kluba u protekla su dva tjedna momčad napustili brojni ključni igrači poput kapetana Ivana Bandalovskog i brazilskog napadača Michela Platinija Mesquita.