Četvrtak, 11.07.2013.


Slaven Bilić: U Turskoj će mi biti lakše komunicirati no u Rusiji

Hrvatski trener Beşiktaşevih nogometaša Slaven Bilić u srijedu je gostovao u studiju turske sportske televizijske postaje NTV Sport...

Sugovorniku je rekao da primamljivu ponudu Beşiktasa jednostavno nije mogao odbiti premda je namjeravao uzeti pauzu nakon raskida suradnje s Lokomotivom. Komentirao je i prve dojmove u radu s momčadi:

- Pronašao sam pozitivne radne uvjete, ovdje nikad nije dosadno. Infrastruktura za treniranje je izvrsna, a igrači zasad pokazuju iznimnu sklonost napornom radu.

Dodao je da su turski nogometaši nalik hrvatskima, talentirani i emotivni, te da će s njima lakše komunicirati no što je to bio slučaj u moskovskom Lokomotivu.

- Igračima sam novo lice i moraju se adaptirati na mene. U Rusiji sam imao najviše problema s jezikom. Izgubio sam 6, 7 mjeseci da bih naučio osnove ruskog i uspostavio solidnu komunikaciju s igračima. Ovdje će mi biti lakše jer velika većina igrača govori ili engleski ili njemački, koje ja govorim tečno. Stoga očekujem veliko olakšanje u tom smislu.