Utorak, 09.07.2013.


Messijevi organizatori opljačkali obožavatelje za 200.000$

Skandalozni repovi Messijeve kaotične sjevernoameričke turneje ne jenjavaju. Javila se skupina prevarenih Messijevih obožavatelja, njih 80-ak, koji su izgubili po 2500 dolara...

Nakon što je Barcelonin argentinski nogometaš neuspješno organizirao nogometnu reviju u Los Angelesu, koja se nije niti održala, za organizaciju iste u Chicagu angažirao je drugu agenciju, imena Numero 5.

Posao je ponovno odrađen amaterski, stadion Soldier Field nije bio ispunjen niti do pola kapaciteta, a umjesto slavnih i popularnih nogometaša momčadi su popunjene bivšim igračima lokalne sveučilišne momčadi.

U očajničkom pokušaju spašavanja događaja, Numero 5 prodao je 80 VIP-ulaznica po cijeni od 2500 dolara. Za njih je imaocima jamčen pristup igralištu nakon utakmice te druženje s nogometašima, službena lopta s kakvom se igralo i Messijev originalni potpisani dres.

Druženje s nogometašima na kraju se pretvorilo u nekolikominutni boravak s anonimusima u sparnoj prostoriji bez prozora i klimatizacije, lopta s kakvom se igralo postala je jeftina plastična lopta za djecu, a Messijev originalni dres petparačka majica iz kineskih dućana s loše otisnutim Messijevim autogramom.

Messi, s kojim su očekivali fotografiranje, u tim je trenucima očito već bio na putu za Ibizu, s obzirom na činjenicu da je teren napustio u 69. minuti te brže-bolje nestao sa stadiona.

Obožavateljima, koji su shvatili da su žrtve klasične prevare, ostalo je razočaranje i mučnina u želucu. O grupnoj sudskoj tužbi organizatorima zasad nema najava.

Izvjesno je, međutim, da Messijevoj popularnosti ovakvi incidenti nikako ne idu u prilog.