Srijeda, 19.06.2013.


Sa Pinto napustio klupu Crvene zvezde

Portugalac Ricardo Sa Pinto (40) odstupio je s pozicije trenera Crvene zvezde samo tri mjeseca nakon preuzimanja te dužnosti...

- Ovo je za mene tužan dan jer sam odlučio napustiti klub, a to nisam želio kada sam preuzeo Crvenu zvezdu. Došao sam ovdje osvajati trofeje, ali bio je to nemoguć zadatak u zadanim okolnostima. Dao sam upravi dovoljno vremena da riješi stvari kada sam otišao u Portugal na odmor, ali oni nisu napravili nikakav napredak i to ne samo kod pojačanja – rekao je Sa Pinto.

- Nisam zatvorio vrata za budućnost i rekao sam to čelnim ljudima, ali sam im rekao da Crvena zvezda prvom mora vratiti respekt koji je uživala u Europi 1991. godine – dodao je portugalski trener.

Crvena zvezda je u srpskom prvenstvu bez naslova od 2007. godine, a propustili su prezimiti u Europi od 1992. Sa Pinto je krajem prošle sezone ostvario osam pobjeda u prvih osam susreta provedenih na klupi te smanjio zaostatak crveno-bijelih sa 11 na samo 2 boda, ali je 1-0 poraz u derbiju od Partizana presudio u borbi za naslov.