Srijeda, 19.06.2013.


Argentinska Clausura: Newell's Old Boysi novi prvaci

Nogometaši Newell's Old Boysa osvojili su naslov u argentinskoj Clausuri (zatvarajući dio prvenstva) bez da su udarili loptu. Naime, matematički su naslov osigurali zahvaljujući gostujućem 2-0 porazu Lanusa od Estudiantesa...

Spomenuta utakmica bila je nastavak susreta prekinutog 10. lipnja. Tada je, podsjećamo, došlo do prekida susreta pri vodstvu Estudiantesa 2-0, nakon što je smrtno stradao jedan navijač Lanusa u sukobu s policijom.

U nastavku prekinutog susreta odigrano je samo drugih 45 minuta, a to vrijeme nije bilo dovoljno Lanusu da preokrene susret u čijoj je završnici pocrvenio njihov veznjak Guido Pizarro.

Uoči posljednjeg kola koje se igra nadolazećeg vikenda prvoplasirani Newell's ima 38 bodova, šest više od prvih pratitelja Lanusa i Rivera.

Za Newell's je ovo šesti naslov argentinskog prvaka, prvi od 2004. godine kada su osvojili Aperturu (otvarajući dio prvenstva). Klub pod vodstvom Gerarda Martina je u igri za naslov i u Copi Libertadores, gdje će im protivnik u polufinalu biti Atletico Mineiro.

Argentinska Clausura, 18. kolo:

Estudiantes - Lanus 2-0 (Desabato 36, Banguera 44)

Redoslijed: 1. Newell's Old Boys 38, 2. Lanus 32, 3. River Plate 32, 4. San Lorenzo 31...15. Estudiantes 19...