Srijeda, 19.06.2013.


Bilić nakon avanture u Moskvi: 'Razočaran sam, imao sam velike ambicije s Lokomotivom'

Završila je i ta lakrdija. Trebalo je proteći čak 23 dana od posljednje prvenstvene utakmice ruske Premjer lige da bi Uprava FC Lokomotiv Moskva uručila očekivani otkaz hrvatskom treneru.

S obzirom da nije nogometno logično toliko otezati razrješenje stručnog stožera, čak do trenutka kada su već počele klupske pripreme, posve je jasno da su šefovi Lokomotiva zapravo tražili samo način kako bi isplatili što manje otpremnine Biliću, a i njegovim suradnicima Aljoši Asanoviću, Nikoli Jurčeviću, Mladenu Praliji, Miljenku Raku, dr. Jurici Rakiću i Davoru Gavranu. omotiv je to značajno jer je jedini klub iz Moskve koji ni jednom nije bio prvak u bivšem SSSR-u.

Kad smo prije deset dana nazvali Slavena Bilića, koji se u Moskvi bavio čekiranjem i otkazivanjem letova za Split zbog brojnih obrata u dogovorima sa Upravom, kazao nam je:

- Ništa još nije definirano. Znam samo da ću se vratiti 13. lipnja u Moskvu zbog početka priprema.

Prošlih dana nismo zivkali Slavena Bilića jer nam je i prije leta za Moskvu kazao:

- Nemam vam ama baš ništa novog reći. Razumijem interes medija, ali kada se bude više znalo onda možemo razgovarati.

Taman kad smo završavali ovaj tekst, oglasio se bivši trener moskovskog Lokomotiva. Odmah po glasu Bilić nam je djelovao drugačije nego u posljednjem javljanju...

- Dajte mi još koji dan da se slegnu dojmovi, još sam vruć od potpisa sporazumnog raskida, imam obveza koje moram u Moskvi odraditi prije nego se vratim u Split...

Uzet ćemo vam samo koju minutu, da nam kažete kako je sve to skupa završilo?

- Klub je dao priopćenje i mogu ga samo ponoviti, zaključili smo našu suradnju raskidom bez pretenzija ili zamjerki, kako Rusi kažu kad više nema nikakvih međusobnih obveza.

Imamo dojam kao da ste mirniji nego prije odlaska u Moskvu?

- Ah, sada se ta duga neizvjesnost zaključila. Čovjek kad živi takve situacije nema mira, trebalo je to, ako se već htjelo, zaključiti ranije. Ovako je potrajalo i sve nas opteretilo...

Nema repova, dakle pronašli ste zajednički jezik oko raskida i otpremnine?

- Ponavljam, sporazumno smo raskinuli ugovor i u konačnici sam zadovoljan da smo se razišli korektno, onako kako smo i započeli.

Nažalost, nije potrajalo ni pola od dogovorene tri godine. Jeste li razočarani?

- Pa naravno da sam razočaran, nisam došao u Lokomotiv da bih ostao kratki period. Imao sam velike ambicije s klubom i bio silno motiviran u svom prvom pravom klupskom projektu. Dogovarali smo strategiju za tri sezone i slagali se oko načina kako ostvariti ciljeve. Nažalost, stvari su otišle u drugom smjeru i kao i svakog trenera, tako je i mene ovaj epilog razočarao. No, to je takav posao.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr