Srijeda, 19.06.2013.


"Mali luđak" Serse Cosmi prvi kandidat za trenera Santosa

Ugledni brazilski nogometni klub Santos priopćio je prije nekoliko dana kako obavlja pregovore s argentinskim trenerom Marcelom Bielsom, koji je do prošle sezone radio u Athletic Bilbau...

No, pregovori su očigledno naišli na poteškoće i izgleda da 57-godišnji Argentinac neće doći na kormilo momčadi koja zasad ima tek jednu pobjedu, dva remija i poraza na startu nove sezone u brazilskoj Serie A. Podsjećamo i da je nedavno Santos ostao bez svoje najveće zvijezde, Neymara, koji je prodan u Barcelonu.

Santos zbog toga nastavlja potragu za dugoročnijim rješenjem na trenerskoj klupi, a talijanski mediji pišu kako je vrlo ozbiljna opcija za taj posao Serse Cosmi, 55-godišnji talijanski stručnjak koji u cijeloj svojoj trenerskoj karijeri nije napuštao talijanske granice.

"Mali luđak", kako zovu Cosmija, gotovo isključivo je od 1990. godine trenirao talijanske niželigaše ili prvoligaše koji su se spašavali ispadanja u drugu ligu (Brescia. Livorno, Palermo, Lecce). Posljednji je posao, od 2012. godine, obavljao u Sieni.