Petak, 14.06.2013.


Štrajk prekinut, Nigerijci u subotu putuju na Kup konfederacija

Nigerijski reprezentativci ipak će zaigrati na Kupu konfederacija u Brazilu, na kojem ih prvi nastup očekuje u ponedjeljak protiv Tahitija. Nogometaši i stručni stožer prekinuli su štrajk i u subotu će otputovati u Brazil...

Poslije boravka u Namibiji, gdje su u srijedu igrali utakmicu afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, nigerijski reprezentativci sa zakašnjenjem će otputovati na Kup konfederacija. Podsjetimo, u četvrtak je stigla vijest da su nogometaši i stručni stožer reprezentacije u štrajku zbog nesuglasica oko obećanih premija za prošlotjednu kvalifikacijsku pobjedu u Keniji i bod u Namibiji, ali taj prosvjed ipak je prekinut.

U prekidu štrajka pomogla je i intervencija Fife. Jerome Valcke, glavni tajnik krovne svjetske nogometne organizacije, bio je u kontaktu s neimenovanim nigerijskim dužnosnikom kako ova krizna situacija ne bi eskalirala u potpunosti, s prijetnjom da Nigerijci ne igraju na Kupu konfederacija. To se ipak neće dogoditi.

"Razgovarao sam s menadžerom momčadi, bit će na letu u subotu i doći će na vrijeme. Problem je riješen", izvijestio je Valcke na susretu s novinarima u Rio de Janeiru.

Nigerija će prvu utakmicu na Kupu konfederacija igrati protiv Tahitija u Belo Horizonteu, u ponedjeljak u 21 sat po našem vremenu.

Ivor Krapac

Preuzeto sa Sportnet.hr