Četvrtak, 20.06.2013.


Bilić: Kriv sam za neuspjeh Lokomotiva

Bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić priznao je u razgovoru za ruski Sport Express kako je većinom on krivac za neuspjeh moskovskog Lokomotiva iz prošle sezone...

- To je poput mozaika, nekoliko se stvari poklopilo. Tu je moje neiksutvo rada u Rusiji, nestabilnost momčadi, ozljede, nesreća i puno toga drugoga – rekao je Bilić, pod čijim je vodstvom Lokomotiv prošle sezone završio tek deveti u ruskoj Premierligi, što mu je najgori plasman u povijesti.

Otkaz nakon samo godine dana na klupi jako ga je zabolio.

- Samo sam jako tužan, nevjerojatno tužan jer sam želio ostati dugoročno u Moskvi. Potpisao sam ugovor da bih klub uzdigao na višu razinu, a ne radio samo jednu godinu i onda otišao. Ali nitko nije imun na otkaz, uključujući mene.

Često se tijekom protekle sezone Bilića kritiziralo i zbog čestih promjena udarne postave.

- Da, to je također moja krivica. Zaista sam pretjerao s izmjenama za svaku novu utakmicu. A najsmješnije od svega je što nisam pobornik rotacije.

Iako je hrvatski trener prihvatio većinu kritika na svoj račun, neke su, kaže, bile prenapuhane, poput onih da nije mogao kontrolirati svlačionicu.

- Ne pokušavam sebe odriješiti odgovornosti. Uloga trenera jako je bitna. Ali sada svi misle da su igrači skoro udarali jedni druge na treninzima i da su se kartali umjesto da su radili vježbe. Naravno da nije tako, iako ne poričem da Lokomotiv nije bio idealna momčad u kojoj su svi ujedinjeni istom idejom.

O vlastitoj budućnosti...

- Zasad se samo želim opustiti. Imam ponuda, ali u ovom trenutku ne želim ništa odlučiti. Ne mora to biti Engleska, ali najvažnija stvar je da je klub ambiciozan.

Na klupi moskovskog kluba naslijedio ga je Leonid Kučuk.