Utorak, 18.06.2013.


Bilić: Ne pogađaju me kritike kao što su one od Glušakova

Slaven Bilić je tijekom utorka i definitivno postao bivši trener moskovskog Lokomotiva. Obje su strane dogovorile sporazumni raskid nakon što je Bilić klub doveo tek do devetog mjesta ruske Premierlige...

Navijači su još tijekom sezone bili itekako nezadovoljni rezultatima i igrama kluba, jedan dio njih je i tada tražio Bilićevu smjenu, a nakon svega su i neki nogometaši okrenuli leđa svom donedavnom treneru.

Među njima je definitivno 26-godišnji veznjak Denis Glušakov koji je, zanimljivo, tijekom utorka kompletirao odlazak u moskovski Spartak. Tijekom ponedjeljka ruskim je novinarima Glušakov izjavio:

- Bilić je prvi trener u mojoj karijeri koji me ničemu nije naučio. Imam poštovanja prema svim trenerima koji su me trenirali u karijeri. I svaki me naučio nečemu svome. Imam poštovanja i prema Biliću, ali on mi ništa novo nogometno nije donio. Niti u taktičkom, niti u tehničkom smislu.

Ubrzo je na takve navode odgovorio i sam Bilić u razgovoru za Sport Express.

- Nemam ništa posebno za reći, osim da me takve kritike ne diraju. Rusija je slobodna zemlja i Glušakov može reći što god želi. On je dobar nogometaš i želim mu sve najbolje - rekao je Bilić, a potom ipak bio nešto žešći:

- Postoje dvije vrste ljudi. Jedni koji pokušavaju biti samokritični i mijenjati se, te oni drugi koji uvijek prebacuju problem na drugoga i uvijek im je netko drugi kriv. Glušakov očito spada u ovu potonju vrstu ljudi. Ipak, malo sam iznenađen takvim riječima jer sam u tog momka imao golemo povjerenje, uostalom, stalno mi je bio u udarnoj momčadi - rekao je Bilić.