Nedjelja, 16.06.2013.


Independiente prvi put u 108-godišnjoj povijesti drugoligaš

Nogometaši Independientea u subotu su navečer poraženi na domaćem travnjaku od San Lorenza s 1-0, te su kolo prije kraja tamošnje Clausure izgubili svaku šansu za ostanak u eliti...

Po prvi puta je tako Independiente, u svojoj povijesti koja traje 108 godina, ispao u drugu ligu. Independiente je član "velike petorke" argentinskog nogometa, a ovim je slijedio primjer močnog River Platea koji je prije dvije godine po prvi puta ispao u drugu ligu. Tako je Boca Juniors ostala jedina argentinska momčad koja je cijelu svoju povijest igrala u prvoj ligii.

Inače, Independiiente je u povijesti čak 16 puta bio prvak Argentine, sedam puta je osvajao Copu Libertadores (južnoameričku verziju Lige prvaka), dok je i dva puta bio prvak svijeta.

"Danas sam više nego ikada uz svoj Independiente. Veliki smo klub, vratit ćemo se", napisao je na Twitteru Sergio Agüero, nogometaš koji je od 2003. do 2006. godine nosio crveni dres ovog kluba, prije nego li se otisnuo prema Europi (Atletico Madrid, pa Manchester City).