Subota, 15.06.2013.


EP U21: U finalu Španjolska i Italija

U finalu Europskog U21 prvenstva koje se održava u Izraelu igrat će nogometne reprezentacije Španjolske i Italije…

Španjolci su u ranijem polufinalu pobijedili Norvešku s 3-0, a kasnije su im se u finalu pridružili mladi Talijani koji su u Petah Tikvi s 1-0 nadigrali Nizozemsku. Jedini je strijelac u 79. minuti utakmice bio napadač Liverpoola Fabio Borini.

Zanimljivo, baš kao i u finalu lanjskog seniorskog Eura, u završnici kontinentalne smotre za U21 reprezentacije sudarit će se Španjolska i Italija. Inače, Talijani su najuspješnija nacija u ovoj dobnoj kategoriji - osvojili su dosad pet naslova europskih prvaka, a posljednji 2004. godine.

Španjolci su, pak, slavili na zadnjoj europskoj smotri, prije dvije godine u Danskoj, a ukupno imaju tri naslova.

Finalna se utakmica igra u utorak u Jeruzalemu.

Španjolski nogometaši prvi su finalisti Europskog U21 prvenstva koje se održava u Izraelu. U polufinalu je mlada ''furija'' svladala Norvešku s 2-0…

Poveli su Španjolci na stadionu Municipal u Netanyi u prvoj minuti sudačke nadoknade, a strijelac je bio napadač Benfice Rodrigo na asistenciju Marca Bartre. Ogromnu dominaciju Španjolska je u uvjerljivu pobjedu pretvorila tek u samoj završnici. Najprije je u 87. minuti zabio talentirani veznjak Malage Isco, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade priču zaključio Alvaro Morata. Napadaču Real Madrida je to četvrti pogodak na prvenstvu.

Koliko su Španjolci bili dominantni, svjedoči podatak o čak 24 udarca prema golu, od čega 11 unutar okvira. Norvežani, s druge strane, nisu uputili nijedan udarac unutar okvira suparničkih vrata.

Španjolska U21 reprezentacija je bila europski prvak i prije dvije godine u Danskoj.

Europsko nogometno prvenstvo U21, polufinale:

Španjolska - Norveška 3-0 (Rodrigo 45, Isco 87, Morata 90)
Italija - Nizozemska 1-0 (Borini 79)