Četvrtak, 19.09.2013.


Šuker i Jovanović potvrdili: Gradimo nacionalni stadion za Euro 2020.; Baldasar: Sigurno ne u Splitu!

Hrvatska se kandidira za domaćinstvo jedne od skupina Eura 2020. godine, objavio je sinoć prvi čovjek hrvatskog nogometa Davor Šuker na večeri s predsjednikom UEFA-e Michelom Platinijem u Dubrovniku!

I nije to sve, doznajemo kako je Šuker Platiniju potvrdio da je Hrvatska za potrebe domaćinstva Europskog nogometnog prvenstva spremna graditi nacionalni stadion.

Na večeri s Platinijem, koji u Dubrovniku boravi zbog kongresa UEFA-e, bio je, osim predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Šukera, i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je također potvrdio hrvatsku kandidaturu za jednu od skupina Eura 2020. Domaćin u restoranu “Klarisa”, u samom središtu Dubrovnika, bio im je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić. Ova Šukerova najava Platiniju zasigurno će iznenaditi hrvatsku javnost, jer su mediji proteklih dana špekulirali o hrvatskom odustajanju od kandidature. Izgradnja hrvatskog nacionalnog stadiona spominjala se i prije, a kao lokacija je najčešće spominjana zagrebačka Kajzerica. Prije tri godine u tu je svrhu čak izrađen projekt, po kojemu bi gradnja takvoga stadiona koštala 122 milijuna eura. No, uslijed krize više se nije puno govorilo o tome, međutim, nešto takvo sada se ponovno aktualizira u pogledu hrvatske kandidature za jednu od skupina Eura.

Preuzeto sa slobodnadalmacija.hr