Ponedjeljak, 23.09.2013.


Kaos u Istanbulu: Policija pokrenula istragu, čekaju se kazne

Turska policija pokrenula je istragu o neredima koji su izbili u završnici nedjeljnog istanbulskog derbija između nogometaša Beşiktaşa i Galatasaraya…

Utakmica koja je igrana pred rekordnim brojem od 76.127 gledatelja prekinuta je u sudačkoj nadoknadi pri vodstvu Galatasaraya s 2-1. Okidač za nerede bila je bijesna reakcija gostujućeg veznjaka Felipea Mela koji je netom prije toga dobio crveni karton zbog grubog prekršaja. Nešto ranije je zbog izražavanja nezadovoljstva sudačkim odlukama isključen i trener Beşiktaşa, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Antalyaspor - Bešiktaš: 3,52 3,25 2,00 (LIVE)


Nervoza s terena se prenijela na tribine s kojih su navijači Beşiktaşa počeli prodirati na travnjak. U pokušaju da dođu do igrača suparničke momčadi, koji su uspjeli pobjeći u svlačionicu, izgrednici su bacali stolice i rušili sve pred sobom. Cijela je situacija imala i političku konotaciju budući da su navijači od početka utakmice izvikivali parole kojima prosvjednici već mjesecima po Turskoj traže smjenu vlasti.

Dan kasnije turski mediji izvještavaju o 66 uhićenih osoba, a policija poručuje kako će poduzeti potrebne korake da pronađe i procesuira one izgrednike koji su se u nedjelju uspjeli izvući. Dopredsjednik Turskog nogometnog saveza Ufuk Özerten istaknuo je, pak, da se čekaju izvještaji delegata i sudaca nakon čega će biti donesena konačna odluka o ishodu utakmice. Lokalni mediji navode da postoji mogućnost da bude registrirana s 2-1 ili s 3-0 za Galatasaray, a čeka se i kazna za Bilića.

- Svi skupa moramo naučiti da je nogomet samo igra - poručio je Özerten.