Subota, 12.01.2013.


Cassio stigao u Split: Jedva čekam zaigrati na Poljudu

Hajduk je dočekao svoje Brazilce iz Fluminensea, Cassia i Patinha.

Prvi je, preko Frankfurta, stigao 20–godišnji Cassio, a u splitskoj zračnoj luci Resnik dočekao ga je Hajdukov sportski direktor Sergije Krešić.

– Kada su mi u klubu predložili da idem u Hajduk odmah sam pristao, željan sam izazova i dokazivanja. O Hajduku i Splitu sve sam saznao preko interneta, pogledao neke utakmice. Vidio sam da Hajduk ima fantastičnu publiku, bit će pravo zadovoljstvo istrčati pred te navijače – kazao je Cassio s kojim je u Split stigao Fluminenseov izaslanik Paolo Souto.

Mladić, koji igra na poziciji ofenzivnog veznog nada se da će mu Hajduk biti odskočna daska za odlazak u neku atraktivniju nogometnu zemlju, rado bi Cassio prema Španjolskoj u kojoj igra i njegov idol Cristiano Ronaldo. Kratko nam je prepričao da je prije tri godine bio na provjeri u nizozemskom PSV–u, ali agenti klubova se nisu našli. A Hrvatska, Hajduk?– Svi u Brazilu znamo za Eduarda, tugovali zbog teške ozljede, pratili smo njegovu karijeru, mlad je otišao iz naše zemlje. Po njemu najviše znamo hrvatski nogomet. Ali, ne želim biti novi Eduardo, ja želim biti Cassio – kazao je mladi Brazilac.

Souto je prepričao kako Fluminense puno ulaže u mlade igrače, desetak ih je otišlo na posudbu širom svijeta. Tako je i došlo do suradnje s Hajdukom. Za Cassija, koji će u Hajduku zarađivati pet tisuća dolara mjesečno kažu da je izuzetno brz, jak na lopti, no tek ga treba vidjeti na djelu.

– Birali smo između desetak igrača, toliko smo ih gledali, a izabrali smo trojicu. Jedan nije želio prema Splitu, usto se ozlijedio, a Patinho i Cassio su ono što nas zadovoljava. Obavit će liječničke preglede, u ponedjeljak se pridružiti pripremama u Međugorju. Patinho po stilu igre podsjeća, recimo po onim vremenima kojih se sjećam, na Ivicu Osima, Cassio je, pak, eksplozivan, teško ga je usporediti s nekim – rekao je Krešić.

Preuzeto sa vecernji.hr