Petak, 18.01.2013.


Ruski tajkun zove Pletikosu u Grčku

Prvi vratar hrvatske reprezentacije Stipe Pletikosa odlazi iz Rostova, a karijeru će nastaviti u grčkom PAOK-u iz Soluna. Taj transfer je pred realizacijom, pregovori su daleko odmakli, a sve bi se trebalo formalno zaključiti već za nekoliko dana.

Posao vodi Marko Naletilić koji je za grčke medije potvrdio da je Pletikosa ima vrlo ozbiljnu ponudu iz Grčke. Naletilić ima otvoren kontakt s Ivanom Savvidijem, ruskim milijarderom grčkog podrijetla koji je prošlog ljeta postao vlasnik PAOK-a.
- U ovom trenutku nema smisla govoriti o novcu niti o detaljima ugovora koji je PAOK ponudio Pletikosi. Stipe je jako impresioniran projektom i ambicijama PAOK-a koje mu je iznio predsjednik Savvidi - izjavio je Naletilić.

Poznato je da Pletikosa ima izvrsnu poziciju na nogometnom tržištu. Splitski vratar koji je 8. siječnja navršio 34 godine ima još šest mjeseci ugovora s Rostovom, ali i brojne opcije za nastavak karijere. Ruski klub ponudio mu je novi ugovor do 2016. godine, konkretnu ponudu poslao mu je i belgijski Brugge, a na njegovu adresu stižu upiti iz još nekolicine europskih klubova.

Pletikosu intrigira ponuda iz Soluna koju će biti teško odbiti jer je financijski najbolja. Ključan je bio razgovor sa Savvidijem koji je izravno pozvao Pletikosu. Savvidi je jedan od 300 najbogatijih ljudi u Rusiji, porijeklom je Grk, a rođen u Gruziji.
- Stipe, želim da budeš dio mog novog, velikog projekta u PAOK-u - kazao je Savvidi u razgovoru s Pletikosom, i to može poslužiti kao najbolja najava ovog transfera bez obzira na ugovore, obveze i ostale formalnosti.

Dobro upućeni grčki izvori kažu nam da se u PAOK-u slaže vrlo ozbiljan projekt.

Kao primjer navode transfer još jednog Hrvata, reprezentativca Gordona Schildenfelda kojeg je PAOK upravo doveo na posudbu iz Moskve.
- PAOK je mogao vrlo lako platiti milijun eura za Schildenfelda, no uzeli su igrača na posudbu do ljeta, uz opciju da ga tada mogu kupiti - objašnjavaju Grci.

U Solunu se gradi iz temelja. Sljedeća glavna želja je Stipe Pletikosa!

Preuzeto sa Slobodna Dalmacija.hr