Četvrtak, 15.11.2012.


VIDEO: Najbolji akrobatski golovi u povijesti: Rivaldo, Pele...

Rivaldo (Barcelona), 17. lipnja 2001.Bilo je 2-2 uz dva pogotka Rivalda, Barceloni je trebala pobjeda protiv Valencije da se plasira u Ligu prvaka. I u zadnjem napadu Rivaldo je leđima okrenut vratima primio dugu loptu na prsa, izveo munjevit salto unatrag i škaricama pogodio kut za pobjedu 3-2.

Ronaldinho (Barcelona) 25.studeni.2006Ronaldinho bio je dvostruki strijelac u prvenstvenoj pobjedi 4-0 protiv Villarreala. Svoj drugi gol Ronaldinho je zabio u 88. minuti škaricama. Nakon što je zabio škaricama, gledatelji na Camp Nou ustali su sa svojih stolica i Ronaldinha nagradili dugotrajnim pljeskom.

Wayne Rooney (ManU), 12. veljače 2011.Bile su to Rooneyeve školske škarice, kojima je pogodio suprotne rašlje za 2-1 protiv Manchester Cutyja, nabacio je s desne strane Nani. Taj pogodak izglasan je sa 26 posto kao najbolji u 20-godišnjoj povijesti engelske Premier League.

Pelé, film Bijeg u pobjedu, 1981.Filmski pogodak, ali škarice urezane u pamćenje golemom broju ljudi koji su ga vidjeli u kinima. Pelé je glumio logoraša koji sa slomljenom rukom na centaršut Bobbyja Moorea zabija škaricama za 4-4 u utakmici protiv Nijemaca u Parizu u Drugome svjetskom ratu.

Snješko Cerin (Dinamo), 15. rujna 1982.U 1. kolu tadašnjeg Kupa prvaka, pred 60.000 gledatelja u Maksimiru, Dinamo je svladao lisabonski Sporting 1-0 nezaboravnim pogotkom Snješka Cerina, volejem iz naizgled nemogućeg položaja za pucanje na vrata, na centaršut Deverića, u 71. minuti.

Marco van Basten (Nizozemska), 25. lipnja 1988.
U finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj Van Basten je skroz iskosa s desne strane pucao iz voleja na centaršut Arnolda Mührena i pogodio savršenu parabolu u suprotni kut vratara tadašnjeg SSSR-a Rinata Dasajeva za 2-0 Nizozemske i jedini naslov ‘tulipana’.

Zinedine Zidane (Real Madrid), 15. svibnja 2002.U finalu Lige prvaka, pri 1-1 krajem poluvremena, Zinedine Zidane je postigao svoj najpoznatiji gol, volejem lijevom nogom nakon piruete, u situaciji kada se mogao i te kako osramotiti i ‘promašiti ceo fudbal’. Nabacio mu je Roberto Carlos.

Zlatan Ibrahimović (Švedska), 14.studeni 2012Iza švedskog nogometnog reprezentativca Zlatana Ibrahimovića sjajna je večer u kojoj je "pospremio" četiri gola engleskoj reprezentaciji u 4-2 domaćoj pobjedi. Posebno je dojmljiv njegov posljednji gol u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Preuzeto sa sportske.jutarnji.hr