Utorak, 21.01.2014.


Obavljena prozivka na Šubićevcu, Cukrovu se na raspolaganje stavilo 26 igrača

- Ovo, naravno, nije konačan igrački kadar, snimamo situaciju na tržištu, ali nećemo srljati, ako ne možemo dovesti kvalitetne igrače, radije ćemo se orijentirati na naše mlade igrače, na momke iz ovog našeg bazena – kazao Cukrov...
Jutros je na Šubićevcu obavljena prozivka za drugi dio sezone 3.HNL jug. Treneru Nikici Cukrovu na početku priprema odazvalo se 26 igrača. Nekih novih, senzacionalnih novosti po pitanju igračkog kadra, za sada nema.

Na probnom roku tek je Danijel Radić, 24-godišnji stoper koji je prvi dio sezone odradio u Dinari, baš kao i Alen Zoričić (pristigao iz Vodica) koji će se po treći put pokušati izboriti za narančasti dres. Na Šubićevac se iz BiH prvoligaša GOŠK iz Gabele vratio mladi Luka Fuštin, a nakon što mu je propao transfer u Albaniju, Cukrovu se na raspolaganje ponovo stavio i iskusni Ante Bulat. Što se tiče juniora, prvoj momčadi priključeni su Knežić i Arambašić, dok napretkom Fakčevića Šibenikova struka nije zadovoljna, pa će on i dalje ostati na kaljenju u Vodicama.

OTIŠLI TOMIĆ, PEK I ANIĆ
Što se tiče odlazaka, Šubićevac je napustio veznjak Marko Anić koji će sreću potražiti u austrijskom četvrtoligašu ASV Drassburg, dok se stoper Petar Tomić odlučio ostaviti nogometa. Iz privatnih razloga Šibenčanima se na suradnji zahvalio i ofenzivni veznjak Tomislav Pek. I to je to što se tiče novosti iz igračkog kadra za sada.

Međutim, direktor kluba Novica Ljubičić najavio je moguća pojačanja.
- Neće dovoditi igrače reda radi, već samo prave, kvalitetne igrače. Postoje kontakti s nizom igrača, ali ne bih o konkretnim imenima jer svi licitiraju s imenom Šibenika – kazao je Ljubičić dodajući kako bi već ovih dana moglo biti novosti o pojačanjima.

Inače, s obzirom na financijsku situaciju, cjelokupne pripreme obavit će se u Šibeniku. Cilj je jasan – prvo mjesto i povratak u drugoligaško društvo.
- Prvi dio prvenstva završili smo na najbolji mogući način i na nama je da zadržimo kurs prema 2.HNL. Tek smo na pola puta i sada nam predstoji teži dio. Ovo, naravno, nije konačan igrački kadar, snimamo situaciju na tržištu, ali nećemo srljati, ako ne možemo dovesti kvalitetne igrače, radije ćemo se orijentirati na naše mlade igrače, na momke iz ovog našeg bazena – kazao je trener Nikica Cukrov koji će ubuduće obavljati i funkciju sportskog direktora.
Na taj je položaj imenovan sukladno pravilniku o licenciranju, a koji dopušta da prvi trener ujedno bude i sportski direktor.

A paralelno sa bitkom na travnjaku, odvijat će se i bitka u uredima. Naime, u sljedećim mjesecima trebao bi kraju biti priveden proces preoblikovanja kluba u sportsko dioničko društvo. O novostima po tom pitanju izvijestio je predsjednik HNK Šibenik Goran Pauk.

UPISANE DIONICE U IZNOSU OD 4,2 MILIJUNA KUNA
- U tijeku je sređivanje završnog dijela financija vezanog za preoblikovanje. Do sada imamo upisane dionice u iznosu od nekih 4,2 milijuna kuna, a u još dva, tri slučaja čekamo da vidimo hoće li vjerovnici pretvoriti dio potraživanja u dionice ili će nam ostati u obliku obveza.

Preostali iznos do potrebnih šest milijuna kuna očekujemo da kroz peti krug upiše Grad, a s obzirom na strukturu kapitala izvjesno je kako će Grad već pri registraciji imati većinski dio paketa. Nakon toga, dakle, nakon sazivanja skupštine na kojoj će biti imenovana nova upravljačka struktura s Nadzornim odborom, te nakon registracije športskog dioničkog društva na Trgovačkom sudu, slijedi završni dio procesa preoblikovanja, tijekom kojeg će izvršiti dokapitalizacija i to u iznosu od onih 56 milijuna kuna koje je Vlada nedavno i formalno – pravno prenijela na Grad Šibenik – objasnio je Pauk.

Preuzeto sa sibenskiportal.hr